Hoe werkt verpakkingsvrij winkelen?

In de winkel

Verpakkingsvrij winkelen is eigenlijk heel eenvoudig. Je brengt je eigen verpakkingen mee naar de winkel, je weegt ze af op de weegschaal vooraan en plakt de sticker, je vult je potjes naar wens en rekent af aan de kassa.

STAP 1 - weeg je potjes
STAP 2 - kleef de sticker
STAP 3 - vul je potjes
STAP 4 - reken af aan de kassa

Welke verpakkingen?

Alle verpakkingen die geschikt zijn voor voeding: glazen bokalen (die oude confituur- of sauspot die je nog hebt staan kan je hier perfect telkens opnieuw voor hergebruiken), plastic doosjes, stoffen zakjes, een papieren broodzak die je nog enkele keren wil hergebruiken voor hij gerecycled wordt,…

Heb je thuis niks staan of breng je spontaan een bezoekje aan een verpakkingsvrije winkel en heb je geen potjes bij?

No worries, genoeg opties:

Wij verkopen glazen bokalen en katoenen zakjes die je steeds kan hergebruiken.

Wij hebben glazen bokalen met statiegeld, die je bij je volgende bezoekje opnieuw kan inleveren. Deze zijn ook handig als je wel je verpakkingen mee hebt, maar toch wat extra wil meenemen en een potje tekort hebt.

We hebben ook altijd papieren zakjes ter beschikking.

Betaal ik dan niet voor het gewicht van mijn glazen pot?

Nee, doordat je voor het vullen je potje weegt en een barcode sticker plakt, kan het gewicht van je pot aan de kassa in mindering gebracht worden. Je betaalt dus enkel het gewicht van de inhoud.

Online bestellen op de website

Geen tijd zelf in de winkel jouw potjes te komen vullen?

Dan kan je click+collect bestellen. Je geeft je bestelling door via de website, wij gaan aan de slag met statiegeld bokalen en zorgen dat ze gevuld voor jou klaar staan. Je passeert langs de winkel en pikt je boodschappen op. Bij je volgende bezoekje aan de winkel of bij het oppikken van een nieuwe online bestelling, breng je de statiegeld bokalen terug en worden deze in mindering gebracht op de rekening.

1. Maak je keuze op de webshop

Alle bulkproducten worden geleverd in leeggoed bokalen/flessen (glas). Hiervoor betaal je een waarborg van €1,00. Breng deze bij je volgende bestelling of bezoek aan de winkel mee, en ontvang je waarborg terug.

Indien de leeggoed prijs anders is (bv dranken), wordt dit vermeld bij het product.

Groenten en fruit zijn volgens aanbod, dus niet te vinden op de website. Bij afhaling van je bestelling, kan je gerust nog groentjes en fruit uitkiezen. Indien je nog iets anders vergat bij je bestelling, kan je dit ter plaatse ook nog meenemen.

Indien iets van je bestelling uitzonderlijk niet beschikbaar zou zijn, laten we het zo snel mogelijk weten (zo kan je indien gewenst nog een alternatief toevoegen).

2. Haal je producten op in de winkel op het gekozen moment

Je kan alle producten via de webshop bestellen en een tijdstip kiezen waarop je deze wil ophalen.

Bestellingen worden klaargezet in kartonnen dozen. Deze kan je meenemen, of overladen in je eigen tas/bak.

Betaling gebeurt bij afhaling in de winkel. Dit zal het eindbedrag zijn, plus de waarborg van het gebruikte leeggoed.

Wij rekenen geen servicekost voor het gebruik van click+collect, maar vragen een minimum bestelling van €25,00 (exclusief leeggoed).+

3. Breng je statiegeldbokalen/flessen terug

Breng de leeggoed bokalen en flessen terug bij ophaling van je volgende bestelling of bij je volgende bezoek aan de winkel.

Tip: help ons mee water te besparen. Voor droge producten hoef je
het leeggoed niet te wassen, dit wordt door ons gereinigd. Bij vloeistoffen of
andere producten die kunnen schimmelen, vragen wij wel om deze uit te wassen. Alle bokalen en flessen worden door ons gereinigd.

Tip: verzamel jouw leeggoed bokalen op voorhand en zet deze klaar in jouw wagen/fietstas, zo heb je ze bij op het moment dat je aan de winkel passeert.